دولتی که بگوید قانون را اجرا نمیکنم باید مورد مواخذه مجلس قرار بگیرد/ میبایست خیلی زودتر از اینها از رئیس جمهور سوال میشد/ در عرض ۳ ماه ۲۵۴ مدیر و کارشناس نفتی را برکنار کرده اند/ گرانیها در اثر بیسیاستی دولت است
ایلنا: وزير سابق دولت احمدي نژاد، وقوع اختلاس 3 هزار ميليارد توماني بدون كمك دولتي ها را امري غير ممكن ارزيابي كرد.
به گزارش ایلنا از یزد، سید کاظم وزیری هامانه امروز چهارشنبه در گفتگوي مشروح با ایلنا در اين زمينه گفت: اختلاس اخیر بدون کمک جریان دولتی امکان پذیر نبوده و بعید میدانم اگر مجموعهٔ هماهنگ شدهای نباشد، کسی بتواند دست به این کار بزند.
این کاندیدای انتخابات مجلس نهم از حوزه یزد، با تاکید بر اینکه اگر مجلس ما، قوی و کارشناسی باشد، دولت خطا نخواهد کرد، گفت: متاسفانه عملکرد ضعیف مجلس موجب میشود تا دولت جرات خطا کردن پیدا کند و قانون گریزی کند.
سوال از رئیس جمهور، نشان دهنده در راس امور بودن مجلس است
هامانه ادامه داد: مجلس باید قانون خوب تصویب کند و بر حسن اجرای آن نظارت کند و از سوی دیگر دولتی که به قانون احترام نگذارد و راه خودش را برود و اعلام کند قانون را اجرا نمیکنم باید مورد مواخذه مجلس قرار بگیرد.
کاندیدای حوزه یزد تصریح کرد: هر کشوری که بر طبق قانون حرکت کند، پیشرفت میکند حتی اگر آن قانون بد باشد و اگر بیقانونی حاکم باشد و قوه مجریه تابع قانون نباشد، وضعیت بدتر از این نمیشود.
وی تاکید کرد: به نظر من میبایست خیلی زودتر از اینها از رئیس جمهور سوال میشد تا در «راس امور بودن مجلس» ثابت شود.
تغییر وزرای نفت، نشانه عدم ثبات در این زمینه است
وی همچنین با تاکید بر سپردن کار به افراد خبره، گفت: اینکه در ۷ سال ۶ وزیر نفتی تغییر کردهاند نشانه عدم ثبات در این حوزه مهم است که متاسفانه دولت دهم در عرض ۳ ماه ۲۵۴ مدیر و کارشناس نفتی را کار برکنار کرد و در شرایطی که رئیس سازمان ورزش، سرپرست نفت میشود اوضاع بهتری را نمیتوان انتظار داشت.
وزیری هامانه با اشاره به طرح هدفمند کردن یارانهها گفت: متاسفانه در آستانه انتخابات حذف یارانه اقشار پردرآمد توسط دولت مطرح شده است كه امري انتخاباتي است و از سوي ديگر از ابتدا قرار بود تنها به ۶ دهک کم درآمد یارانه نقدی پرداخت شود ولی دولت آن را به همه تخصیص داد و طبیعی است با این اقدام اعتباری برای بخش تولید باقی نمیماند.
این کاندیدای مجلس نهم به افزایش بیسابقه نرخ ارز و سکه در چند ماهه گذشته اشاره کرد و گفت: این روند را عادی نمیدانم اگرچه بحث تحریم بانک مرکزی تاثیر خود را بر افزایش قیمت ارز داشته و خواهد داشت که گرانیها در اثر بیسیاستی دولت است و برای حل مشکلات میبایست سیاست اداره امور اجرایی کشور عوض شود.
وزیر اسبق نفت همچنین به شرایط سخت کشور با توجه به وضع تحریمها پرداخت و گفت: تحریمها از زمان تسخیر لانه جاسوسی بر ایران آغاز شد ولی در سالهای گذشته این روند شدت گرفته و کار واردات تجهزیرات مدرن با مشکل روبرو شده است.
هامانه تصریح کرد: تحریم بانک مرکزی به بخش اقتصادی کشور فشار وارد کرده و امیدواریم مسئولین اقتصادی کشور راه حلی مناسب برای آن در نظر بگیرند چرا که تحریمها موجب میشود تا اجناس با قیمت بیشتر و با واسطه به دست ما برسد و در نهایت کار کشور به عقب بیفتد البته در بعضی موارد هم به پیشرفت صنایع کمک میکند.
وی درخصوص تحریم خرید نفت ایران و تاثیر آن بر قیمت نفت اوپک هم گفت: قبل از تحریم نفتی ایران، قیمت نفت اوپک ۱۱۰ دلار بود و پس از تحریم نفتی به ۱۲۳ دلار افزایش یافته است که البته قیمت نفت ایران حدود ۳ دلار کمتر از اوپک است.
فرصتهای شغلی در پارس جنوبی کاهش یافته است
این کاندیدای انتخابات مجلس نهم با بیان اینکه «در این چند سال شاهد اشتغال منفی بخش پارس جنوبی بودهایم» تاکید کرد: در زمان خروج بنده از وزارت در حدود ۳۶ هزار نفر در این بخش مشغول به کار بودند ولی در حال حاضر این میزان به زیر ۱۰ هزار نفر رسیده است که دلیل این امر، تخصیص اعتبارات نفت به حوزه یارانههای نقدی است.
وزیر اسبق نفت همچنین با بیان اینکه پس از تحریمهای آمریکا شرکتهای خارجی عملا از کار در پارس جنوبی صرف نظر کردند، گفت: برای ادامه تولید در زمان اینجانب فازهای ۱۵، ۱۶، ۱۷ و ۱۸ به پیمانکاران داخلی واگذار شد که زمان اجرا و تحویل فازها ۵۴ ماهه بود ولی هم اکنون با اتمام زمان، متاسفانه فازها در حال حاضر ۵۰ درصد هم پیشرفت ندارند که تحریمها در این زمینه بیتاثیر نیست.
وی افزود: در حالی که در بهترین شرایط اجرای یک فاز ۴۸ ماه زمان میبرد، در دولت دهم وعدههای عجیبی داده شد و زمان اجرای فازها را ۳۵ ماه اعلام کردند که بیشتر شبيه شوخي است!
عدم فروش نفت به اروپا، تصمیم درستی نیست
وزیری هامانه استقبال از عدم فروش نفت به اروپاییها را صحیح ندانست و گفت: ما در این زمان نباید مشتری پرانی کنیم چرا که پالایشگاههای کشورهای اروپایی که با ایران قرارداد نفتی داشتهاند بر اساس نفت ایران تنظیم شده و نباید با عدم فروش نفت به آنان تغییر سیستمهای آنها را تسریع کنیم.
وزیر اسبق نفت گفت: در حال حاضر برخی از کشورهای اروپایی با واسطه، همان نفت ایران را خریداری میکنند و ما ضمن فروش نفت باید به فکر مشتریهای جایگزین هم باشیم.
وی گفت: عمده قراردادهای فروش نفت به اروپاییها بلند مدت است و وقتی ما خودمان نفت را به آنها نفروشیم، آنها را وادار میکنیم تا پالایشگاههایشان را به هر قیمت شده بر اساس نفت سایر کشورها تنظیم کنند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 08,ژانویه,2025